Als zeilmaker én zeiler, maken we er bij SailSelect een erezaak van onze spullen zelf uitgebreid te testen.

Sinds een paar weken zal de, oplettende,  kustzeiler dan ook regelmatig onze 40.7 "Harfang" met een nieuw set zeilen hebben zien voorbijkomen.

Als grootzeil kozen we voor een single tafetta TechTape Load Path uitvoering. Full Batten & met drie reven. Op het eerste zicht misschien een relatief zware keuze, maar voor ons weloverwogen. We varen namelijk niet alleen wedstrijden maar ook vaak met familie of vrienden, zonder zeilervaring, of gewoon met twee. Het strijken van het doorgelatte grootzeil verloopt, dankzij onze Rutgerson karren, toch iets vlotter, en de luxe van het besef drie reven te hebben is toch een aangenaam gevoel.

Onze nieuwe High Aspect 100% daarentegen is een Full Radiaal gesneden CDX Contender Cruise Performance. Aan de halshoek even wat boller, maar vooral bovenin relatief vlak gesneden. Daardoor kan het zeil met veel wind bijzonder lang blijven staan, en is het, in wedstrijd, mogelijk om nét iets hoger aan de wind te varen in combinatie met het TechTape grootzeil.

Vanaf volgend weekend zijn we, na een welverdiende vakantie, weer klaar om aan het racen te gaan. Hoewel het seizoen bijna ten einde is sluiten we het ONZK volgend weekend nog mee af in Oostende Sailing Weekend, waarna we nog twee dagen met een teambuilding ploeg vanuit Zeebrugge de Noordzee opgaan, en dan kunnen klaarmaken voor de Antwerp Race half Oktober.

TT Load Path
CDX Contender Cruising Laminaat

IMG 7393
Lees meer: First 40.7 Harfang / Team SailSelect BE test nieuwe zeilen
IMG 7396
Lees meer: First 40.7 Harfang / Team SailSelect BE test nieuwe zeilen
IMG 7405
Lees meer: First 40.7 Harfang / Team SailSelect BE test nieuwe zeilen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/Logo_TechTape.JPG'
There was a problem loading image 'images/Logo_TechTape.JPG'

In een markt die altijd in beweging is, vinden we het bij SailSelect belangrijk onze range up to date te houden met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van technologie en materialen.

Daarom zijn we ook bijzonder blij u te kunnen meedelen dat we onze range membraanzeilen aanzienlijk hebben uitgebreid voor de Belgische markt.

Een nieuwe regelgeving in de Cruiser Racing Ratingforumele maakt dat de drempel om van "klassieke" dacronzeilen naar hightech Membraanzeilen over te stappen aanzienlijk kleiner wordt. In de nieuwe formule wordt namelijk enkel nog rekening gehouden met de aanwezigheid van Carbon in de zeilen. Een materiaal wat we enkel in het hogere segment aanbieden.

Omdat elke zeiler uniek is, blijft uiteraard onze maatwerk filosofie van kracht. Ontwerp en afwerking worden in alle gevallen aangepast aan uw wensen en ervaring. Desalniettemin delen we ook deze groep van zeilen graag op in drie belangrijke categoriën.

TT Load Path
eXcellence Performance
S4 String Sails

Logo TechTape
Lees meer: Nieuwe lijn membraan racing zeilen
logo xp
Lees meer: Nieuwe lijn membraan racing zeilen
Logo S4
Lees meer: Nieuwe lijn membraan racing zeilen

 

April 2013: De Selden GX gennaker furler met anti-torsie kabel nu in prijs verlaagd.

Als u een auto met automatische versnellingsbak rijdt kent u het gevoel van de  „kick-down“.  Geen koppeling, niet hoeven te schakelen, een onmiddellijke  versnelling.  Voor zeilers is dit vergelijkbaar met een gennaker op een  „Top-down furling“ systeem. De acceleratie met een vereenvoudigde bediening zal meer vreugde bij het zeilen opleveren. Een concept wat alleen werkt als het perfect is.

Bekijk ook het volgende filmpje om de werking te zien: Selden GX furler

Juli 2013: Zeilmakerij SailSelect levert de nieuwe zeilen voor de Excession.

De Excession is een IMX 38 die deelneemt aan de Rolex Fastnet 2013 met schipper Willem Stam. De zeilen zijn Structured Tape zeilen van Aramide laminaat met Technora tapes. Een sportieve set gebaseerd op goede prestaties maar met een goede duurzaamheid omdat het schip ook voor Charter uitjes en lange afstand wedstrijden gebruikt wordt. Volg de Excession gedurende de race op: http://fastnet.rorc.org/2013-fleet-tracking.html

Team SailSelect wenst de schipper en de bemanning een goede race met veel vaarplezier!

imx38 excession rolex fastnet 003
Lees meer: SailSelect levert zeilen IMX 38 voor Rolex Fastnet 2013

imx38 excession rolex fastnet 001
Lees meer: SailSelect levert zeilen IMX 38 voor Rolex Fastnet 2013

September 2012: SailSelect onderneemt duurzaam door installatie zonnepanelen.

In het kader van duurzaam ondernemen en zinvol investeren heeft SailSelect onlangs 22 zonnepanelen laten installeren op ons pand. Voldoende capaciteit om volledig in de energie behoefte van het hoofdkantoor te voorzien. We leven nu niet alleen van de wind maar ook nog van de zon. Een erg goed gevoel.

Laatste nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

First 40.7 Harfang / Team SailSelec…

07-09-2014 - Hits:1109 @ LAATSTE NIEUWS

Als zeilmaker én zeiler, maken we er bij SailSelect een erezaak van onze spullen zelf uitgebreid te testen. Sinds een paar weken zal de, oplettende,  kus...

Nieuwe lijn membraan racing zeilen

14-04-2014 - Hits:1062 @ LAATSTE NIEUWS

In een markt die altijd in beweging is, vinden we het bij SailSelect belangrijk onze range up to date te houden met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van tech...

SailSelect levert zeilen IMX 38 voo…

17-12-2012 - Hits:1597 @ LAATSTE NIEUWS

Juli 2013: Zeilmakerij SailSelect levert de nieuwe zeilen voor de Excession. De Excession is een IMX 38 die deelneemt aan de Rolex Fastnet 2013 met schipper W...

Speciale aanbieding Selden GX furle…

20-08-2012 - Hits:2911 @ LAATSTE NIEUWS

April 2013: De Selden GX gennaker furler met anti-torsie kabel nu in prijs verlaagd. Als u een auto met automatische versnellingsbak rijdt kent u het gevoel v...

SailSelect onderneemt duurzaam door…

20-08-2012 - Hits:5605 @ LAATSTE NIEUWS

September 2012: SailSelect onderneemt duurzaam door installatie zonnepanelen. In het kader van duurzaam ondernemen en zinvol investeren heeft SailSelect onlan...

SPINNAKER ACTIE

elan450gennaker5

Standaard spinnakers en gennakers uit stock leverbaar aan de scherpste prijzen in EuropaMeer informatie ...

Membraan Zeilen

NIEUWSBRIEF

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en acties.