Logo eXcellence Performance
Logo eXcellence Performance

Onze XP zeilen bieden onze klanten alle comfort van een topkwaliteit membraanzeil, en is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Bovendien geven we nu uniek maar liefst drie jaar garantie op delaminatie. eXcellence Performance, Het neusje van de zalm, top of the bill, king of the hill, maar eerst en vooral, volledig op maat gemaakt.

Als een kleermaker kijken we naar uw zeilgedrag, ervaring van uw bemanning, wensen enz... Zowel voor cruising als racing biedt dit zeil alle voordelen van een ‘state of the art’ membraanzeil. Volledig naar ontwerp van uw schip en eisen worden de verstevigingen ingelamineerd op de plaatsen waar dat echt nodig is.

Hierdoor ontstaat een naadloos zeil, met bijgevolg een optimale gewicht –sterkte verhouding.

 

 

 SailSelect XP Wide Panel

De Wide Panel zijn zonder meer de ultieme zeilen voor elke off shore wedstrijdzeiler, of long distance cruiser. 
De panelen van maar liefst 10 meter breed, voorzien van 'load paths' van 12 strings, maken van dit raspaard in onze medium budget range hét perfecte zeil indien u houdt van snelheid, handelbaarheid en vormvastheid.

Dankzij deze unieke afmetingen van de panelen zijn deze zeilen inzetbaar op elke maat van jacht, zonder enig verlies op kwaliteit of sterkte.

Bovendien worden de latzakken ingelamineerd, en kunnen de zeilen met volledige taffeta coating voorzien worden voor extra bescherming tegen weer en UV licht.

SailSelect XP Multipanel

Het kleine broertje van de Wide Panel zeilen, niet meer, niet minder.
Zonder twijfel de ideale balans tussen cruisen & racen, en, net zoals zijn grote voorbeeld, bijzonder flexibel, spreekwoordelijk dan. Want vormvastheid is uiteraard van het niveau zoals u dat van SailSelect Membraanzeilen kan verwachten.

Met panelen van 1270mm, uitgevoerd met load paths van 12 strings in eveneens alle materialen, beperkt deze uitvoering zich tot een maximum oppervlakte van 45m², maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de hoge graad van lichtgewicht in combinatie met een unieke vormvastheid.

Het ideale zeil voor racing-cruisers tot 40 voet die houden van een 100% maatwerk zeil dat perfect op uw wensen is afgestemd.

SailSelect XP Load Path

Met dit no-nonsene zeil bieden we hét van het voor elke rasechte wedstrijdzeiler. Full-aramide, licht, oersterk en quasi geen rek. Perfect voor de upwind-downwind racer of zelfs voor de occasionele maar toch serieuze woensdagavond wedstrijdzeiler.
Perfectie als je niet van toegevingen houdt. Bloedserieus inshore of coastal wedstrijdvaren. Enkel in Film-Film verkrijgbaar tot 45m²

 

XP Wide Panel
XP Wide Panel

XP Multi Panel
XP Multi Panel
XP Load Path
XP Load Path


 

Laatste nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

First 40.7 Harfang / Team SailSelec…

07-09-2014 - Hits:1108 @ LAATSTE NIEUWS

Als zeilmaker én zeiler, maken we er bij SailSelect een erezaak van onze spullen zelf uitgebreid te testen. Sinds een paar weken zal de, oplettende,  kus...

Nieuwe lijn membraan racing zeilen

14-04-2014 - Hits:1061 @ LAATSTE NIEUWS

In een markt die altijd in beweging is, vinden we het bij SailSelect belangrijk onze range up to date te houden met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van tech...

SailSelect levert zeilen IMX 38 voo…

17-12-2012 - Hits:1596 @ LAATSTE NIEUWS

Juli 2013: Zeilmakerij SailSelect levert de nieuwe zeilen voor de Excession. De Excession is een IMX 38 die deelneemt aan de Rolex Fastnet 2013 met schipper W...

Speciale aanbieding Selden GX furle…

20-08-2012 - Hits:2911 @ LAATSTE NIEUWS

April 2013: De Selden GX gennaker furler met anti-torsie kabel nu in prijs verlaagd. Als u een auto met automatische versnellingsbak rijdt kent u het gevoel v...

SailSelect onderneemt duurzaam door…

20-08-2012 - Hits:5605 @ LAATSTE NIEUWS

September 2012: SailSelect onderneemt duurzaam door installatie zonnepanelen. In het kader van duurzaam ondernemen en zinvol investeren heeft SailSelect onlan...

Membraan Zeilen

NIEUWSBRIEF

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en acties.