Nieuwsbrief januari 2017

 - - -
SailSelect logo2


                                     Nieuwsbrief zeilmakerij SailSelect
                                                           januari 2017

Beste Zeiler, rollytaskersails

Het SailSelect Team wenst al onze klanten, relaties en nieuwsbrief
lezers een heel gezond en voordewinds 2017 toe.

Wij wensen al onze klanten, relaties en nieuwsbrief lezers een heel gezond en voordewinds 2017 toe. Het nieuwe seizoen start over een paar maandjes alweer. Veel mensen zijn al weer druk bezig om de boot klaar te maken voor het volgende seizoen. Voor de cracks zijn de cold-handed cup, de ijspegel races en de Grevelingen cup nog in volle gang. Iedereen die ons al wat langer kent weet dat het zeilen inmiddels in onze haarvaten zit en dat we elke dag proberen te genieten van de watersport.

One life, live it!

Geniet van elke dag en het zeilen is ons inziens een perfecte manier om niet te gaan zitten wachten op het pensioen maar om nu de mooie momenten te beleven waarbij ook het avontuur nooit uitblijft. Deze passie brengen we terug in ons product en de manier waarop we de zeilmakerij runnen. Al 11 jaar de beste in prijs kwaliteit maar er is tegenwoordig gelukkig ook veel aandacht voor de achtergrond. Hoe worden de zeilen vervaardigd? Onder welke omstandigheden wordt er gewerkt? Welke grondstoffen worden er gebruikt en zijn alle leveranciers wel koosjer? Met andere woorden, hoe fair/eerlijk is zeilmakerij SailSelect nu eigenlijk? Dit en nog veel meer in onze nieuwsbrief.

 freedom44

Foto: Paul Hagnauer

Hoe fair/eerlijk is zeilmakerij SailSelect nu eigenlijk?

Het gaat niet alleen om een mooi product of een scherpe prijs. Het gaat er ook om hoe de producten en prijzen tot stand komen. Dat we duurzaam ondernemen en dat alle bedrijven en personen die in de hele keten een bijdrage leveren, dit onder goede condities en menswaardige omstandigheden doen. Daarom willen we jullie meer inzicht geven, wie en wat er bij komt kijken om een mooi zeil te bouwen. Allereerst beginnen we met de grondstoffen. Hierbij kijken we met name naar de grote doekfabrikanten die het zeildoek produceren. De productiepartners van SailSelect maken gebruik van de volgende doekfabrikanten: Dimension-Polyant (Duits), Challenge Saillcoth (Amerikaans), Contender Sailcloth (Nederlands) en Bainbridge Int. (Engels). De meeste zeilen worden vervaardigd van Dacron dat een geweven doek is, vervaardigd uit polyester garens. De genoemde doekfabrikanten betrekken deze garens weer van de chemie bedrijven zoals DSM. Al deze genoemde bedrijven bestaan al meer dan een halve eeuw en opereren helemaal conform de Westerse wetgeving en arbeidsomstandigheden. Rolly Tasker Sails produceert al meer dan 50 jaar zeilen en al meer dan 10 jaar 90% van alle SailSelect zeilen. Rolly Tasker Sails is een van de grootste zeilmakerijen en is gevestigd op Phuket in Thailand. Het mooie is dat deze zeilmakerij voor iedereen vrij toegankelijk is. Vele klanten zijn inmiddels tijdens hun vakantie in Thailand, al eens op bezoek geweest bij onze zeilmakerij. Je kunt er zo binnen lopen als toerist of klant om er naast de zeilen, ook andere toebehoren te kopen. Er is een open winkel en de productieleiders zullen je met alle plezier een rondleiding geven over de vloer. Als je deze moeite neemt zal blijken dat Rolly Tasker Sails een integer en state of the art bedrijf is met goede arbeidsomstandigheden waarbij het gros van de werkzaamheden door vrouwen wordt uitgevoerd. Uiteraard liggen de lonen lager dan in de Westerse economieën en dat is ook de reden dat veel productiewerk naar Azië is verhuist, maar voor Aziatische begrippen, zijn de arbeidsomstandigheden en groeimogelijkheden voor het personeel bovengemiddeld.

 merken

Rolly Tasker is ISO gecertificeerd en dat betekent onder andere dat een hoge kwaliteit standaard wordt gehanteerd maar ook dat alle verwerkte materialen, traceerbaar en te herleiden zijn naar afkomst. Het is dus niet zo dat uw zeil op onduidelijke wijze, andere materialen kan bevatten dan die bedoeld waren. De zeilen worden compleet vervaardigd en dan per UPS verscheept naar hun bestemming. De High Tech membraan zeilen worden vervaardigd in Italië bij Banks Sails en ook zij maken alleen gebruik van de erkende doekfabrikanten die al eerder genoemd zijn. Ook Banks Sails is een leverancier waar iedereen zo binnen kan lopen en die vele Europese zeilmakerijen beleveren. Dit voor zover de productie. De SailSelect groep zelf bestaat uit een franchise keten van zeilmakerijen en enthousiaste zeilers en/of watersportbedrijven.. Allemaal vrije ondernemers die hun eigen personal touch, service en passie voor het zeilen hebben. SailSelect is een platte organisatie met korte lijnen en onze klanten kunnen dan ook bij al onze dealers terecht voor vragen en service. Het SailSelect hoofdkantoor faciliteert alle dealers en hier komen alle orders dan ook samen. Hierdoor worden enorme schaalvoordelen bereikt en door het hoge productie volume, blijft deze prijstechnisch interessant. Ook wordt er op deze manier een grote kwaliteitsslag gemaakt.

Terug naar de vraag hoe eerlijk /fair opereert zeilmakerij SailSelect? Wij zijn de mening toegedaan dat we op een hele mooie manier een erg mooi product bij de zeiler brengen, waarbij iedereen in de keten op een goede, menswaardige en passionele manier hun bijdrage levert. Iedereen die hier aan twijfelt heeft de mogelijkheid om elke leverancier en stap in de keten met een bezoek te vereren om zichzelf te overtuigen. Deze toegankelijkheid is misschien nog wel de grootste garantie op een eerlijk bedrijf. Wij hopen dat u middels dit inzicht maximaal van een nieuw, integer en hoogstaand zeil kan genieten! 

 ......

 DSC 0574

Carbon Performance Tape zeilen

Het afgelopen jaar hebben we via onze facebook pagina al bericht dat we een nieuw product ontwikkelt hebben voor de wedstrijdzeiler die een membraan zeil net even een stap te ver vind. We hebben het over onze Performance Tape zeilen. Een product wat door een collega van ons al eerder op de markt is gebracht, maar wat we nu in eigen huis produceren. We hebben het afgelopen jaar deze zeilen uitgebreid getest op ons nieuwe wedstrijdschip NED 101. De resultaten zijn zeer veelbelovend en we blijken met deze zeilen te kunnen wedijveren tussen alle duurdere membraan zeilen. Ook qua duurzaamheid hebben we hoge verwachtingen en de technologie is zoals gezegd al langer bewezen. Voorlopig zullen we deze zeilen blijven testen gedurende het winter seizoen en naar alle waarschijnlijkheid ook in 2017. Uiteraard zullen we u blijven informeren over onze bevindingen.

Onze top membraan zeilen

We werken inmiddels alweer meerdere jaren samen met onze partner Banks Sails in Italië. De productie maatschappij van Banks Sails heet BFast en produceert onze membraan zeilen. Er varen klanten al 6 jaar met deze high tech membraan zeilen waarbij de duurzaamheid van deze zeilen al bewezen is. Minimaal gewicht, bij maximale vormvastheid en ook een levensduur die de investering recht aan doet. Alle combinaties van vezels (Dyneema, Carbon, Technora, Kevlar en Polyester) zijn mogelijk met bovendien vele varianten aan taffeta bescherming. Zowel externe taffeta’s als interne taffeta’s en in meerder kleuren (wit, grijs, zwart, etc.). Tot nu toe hebben we deze zeilen met name geleverd voor grotere schepen vanaf 40 tot 60 voet waarbij de gewichtsbesparing en shapeholding het meeste tot zijn recht komt.

World Cup ORCi in 2018 naar Scheveningen

Het SailSelect wedstrijd team neemt deel aan de ORCi World Cup in Scheveningen in 2018! Ja U leest het goed. Geen professionals en een race schip, maar gewone enthousiaste gelegenheids zeilers die met een Varianta 37 en uiteraard SailSelect zeilen, deel gaan nemen aan het wereld-kampioenschap zeezeilen in 2018! Niet om perse te winnen maar wel om het maximale uit het team en de boot te halen waarbij het budget en tijds-inspanning nog overzichtelijk blijft. Momenteel wordt er al getraind in de Grevelingencup. Meer kunt u lezen en volgen op onze facebook pagina: www.facebook.com/teamsailselect

Plannen 2017

We blijven natuurlijk doorbouwen aan ons nog steeds groeiende bedrijf. Onze buitenlandse dealers groeien en we proberen ons dealernetwerk ook in andere landen verder uit te breiden. We streven naar 100% klant tevredenheid waarbij kwaliteit voorop gaat. Goedkoper kan maar dan boet de klant in op kwaliteit en service. De SailSelect filosofie is al 11 jaar om de beste prijs/kwaliteit te bieden. We blijven materialen, zeilen en ontwerpen testen op ons eigen schip. Dit doen we door zelf veel te zeilen maar ook wedstrijden te varen.

Tot slot

Geniet van de watersport! Wacht niet tot uw zeilen uit elkaar vallen maar ervaar het genot van een nieuw setje zeilen. Het feit dat ze nog heel zijn betekent niet dat er nog een fatsoenlijk profiel in zit. Na 10 jaar zijn de meeste zeilen in ieder geval qua profiel zo goed als op. Je merkt het pas als je een nieuw setje hebt waarbij de boot minder helling heeft, minder loefgierig is, hoger en harder loopt en u ook minder snel hoeft te reven.

SailSelect beurs agenda

BOOT Dusseldorf 
21 januari t/m 29 januari 2017 - Hal 11 – stand F05

Belgian boatshow Gent
11, 12, 13 februari en 17, 18, 19 februari 2017

Hiswa RAI Amsterdam
8 maart t/m 12 maart 2017 – Hal 7 stand 07.221

 hiswa

Voor tussentijdse nieuwsberichten kunt u onze facebook pagina's volgen.

In deze tijd zijn social media onmisbaar voor een onder-neming. Wij stellen het zeer op prijs als u onze facebook pagina's zou willen liken.   

Zeilmakerij SailSelect is te volgen op facebook pagina  Zeilmakerij-SailSelect

Daarnaast is het wedstrijd team van SailSelect te volgen op facebook pagina TeamSailSelect

facebook
 

 

 

 - - -
Ontvangt u deze nieuwsbrief liever niet? Unsubscribe
Powered by AcyMailing